Ask not what your club can do for you, ask what your club can do for our children


Deze week was er commotie over geroyeerde jeugdspelers bij VV Bladella en konden we ook lezen dat de kampioen van de Eredivisie binnenkort niet langer direct is geplaatst voor de poulefase van de Champions League. Het Nederlandse voetbal staat te laag op de ranking.

Als klap op de vuurpijl was daar directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee van de KNVB die aangeeft dat veel amateurclubs in moeilijkheden zitten. De clubs hebben enerzijds teveel kosten en anderzijds te weinig inkomsten en vrijwilligers hebben. De politiek springt er in verkiezingstijd op in door aan te geven dat ze bezorgd zijn en ze doen beloftes om de situatie te verbeteren. Want het belang van de voetbalvereniging staat niet ter discussie.

Identiteit en zelfvertrouwen

De 14e man ziet dat het op deze manier wel heel snel minder wordt met de uitstraling van het Nederlandse voetbal. Huidige en toekomstige generaties voetballers zijn hiervan het slachtoffer.

Doodzonde en onnodig! Door te voetballen ontwikkelen kinderen hun identiteit en vergroten ze hun zelfvertrouwen. Daar heb je een leven lang plezier van. Dat willen we behouden en dat kunnen we ook behouden.

Zelf ervaren

Amateurverenigingen hebben de sleutel in handen om kinderen en volwassenen enthousiast te houden voor het voetbal. Waarom? Voetbal is bij uitstek een sociale aangelegenheid voor jong en oud. De lokale club is een fantastische ontmoetingsplaats.

Ook in deze tijd van online social media. Trainen en wedstrijden spelen zijn ervaringen die je op geen andere manier kunt beleven dan door het zelf te doen.

De moeite waard maken

Voetbalplezier van kinderen is de brandstof voor ouders, trainers en vrijwilligers om zich in te spannen. Het voetbalspelletje is nog altijd uitdagend voor iedere leeftijdscategorie dus dat zit wel goed. De benadering en begeleiding van kinderen vraagt wel om een andere invulling in vergelijking met het verleden. Help jeugdtrainers en vrijwilligers om kinderen op de juiste manier aandacht te kunnen geven. De respons die zij hierdoor zullen ontvangen is onbetaalbaar. Slimme hulpmiddelen bieden hierbij uitkomst.

  • Vergroot de voldoening die jeugdtrainers halen uit het geven trainingen door ze hulpmiddelen te geven om de juiste trainingen te geven
  • Bied mogelijkheden om uitdagende en spannende trainingen te kunnen geven
  • Maak het uitwisselen van trainingservaringen tussen trainers mogelijk door de inhoud van trainingen met elkaar te kunnen delen

Hoe realiseer je dit binnen jouw vereniging?

Begin bij het ondersteunen van jeugdtrainers. Het bieden van zulke ondersteuning is een taak van de vereniging. De mensen in de club met voetbal know-how zijn er om de enthousiaste ouders en vrijwilligers in staat te stellen hun rol te kunnen spelen. De 14 man weet het wel. Maak als vereniging gebruik van CoachAssist. Da’s technologisch. Daarnaast zijn er andere hulpmiddelen waar je slim gebruik van kunt maken om het voetbalplezier te vergroten.

Het resultaat

Door oefenstof toegankelijk en toepasbaar te maken voor iedere ouder die training wil geven snijdt het mes aan meerdere kanten:

  • Kinderen ervaren dat de kwaliteit van de training verbetert en dit is wat ze belangrijk vinden
  • Jeugdtrainers ervaren een betere respons van het team en zien ontwikkeling in de uitvoering van de oefeningen
  • De vereniging ervaart een positieve ontwikkeling in de reacties van kinderen en trainers op de trainingen en wedstrijden

Meer weten?

Wil je meer weten over de krachten die je binnen jouw vereniging kunt vrijmaken door gebruik te maken van slimme voetbaloplossingen? Neem contact met ons op en we bekijken graag met jou en je vereniging hoe we de leden van jouw club meer voetbalplezier kunnen laten beleven.

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.