De Adidas smart ball slim benutten


Schiet jij harder dan Ronald Koeman?

Hoe hard was dat schot? Dit is een vraag die regelmatig gesteld wordt wanneer een prof met een geweldig afstandsschot scoort. Een veelbesproken doelpunt is dat van Ronald Koeman tijdens de Europa Cup 1 finale op Wembley tegen Sampdoria. De schattingen lopen uiteen, maar dat het ruim boven de 100 kilometer per uur was is zeker.

Ronald Koeman scoort voor FC Barcelona uit een vrije trap in de Europa Cup 1 finale tegen Sampdoria op Wembley (1992).

Ronald Koeman scoort voor FC Barcelona uit een vrije trap in de Europa Cup 1 finale tegen Sampdoria op Wembley (1992).

Tegenwoordig kun je zelf eenvoudig inzicht krijgen in de snelheid waarmee je een bal trapt. Adidas heeft hiervoor de smart ball ontwikkeld. Deze bal bevat een sensor die onder andere de trapsnelheid registreert. Via een app kun je deze gegevens uitlezen. De smart ball is een mooi voorbeeld van een vernieuwing waarmee ook amateurvoetballers hun traptechniek kunnen verbeteren.

theGreatMatch.com heeft een artikel over de Adidas smart ball geschreven. Hierin wordt uitgelegd wat de bal te bieden heeft en hoe een amateurvereniging met één smart ball de kwaliteit van de traptechniek van jeugdspelers kan meten en verbeteren. Je leest dit artikel op In de Wandelgangen.com. We wensen je veel leesplezier toe!