Willy van der Kuijlen over traptechniek


All-time topscorer

Met 311 doelpunten is “Mister-PSV” Willy van der Kuijlen nog altijd de all-time topscorer van de Nederlandse eredivisie. Verreweg de meeste doelpunten scoorde hij vanuit een schot. Of de bal nu voor het linker- of rechterbeen lag, het maakte de geboren Helmonder niets uit. Met beide benen kon hij zowel verwoestend uithalen of een subtiele pass geven.

Guido Budziak (theGreatMatch.com) speelde onder Van der Kuijlen in de A1 van PSV.

Budziak: “Ik herinner me nog goed hoe Van der Kuijlen als trainer er voortdurend op hamerde dat spelers hun standbeen goed naast de bal moesten zetten. Hij demonstreerde zelf regelmatig de korte, felle uithaal met het schietbeen die aan de basis staat van een goed schot. In die tijd was hij veel bezig met Klaas-Jan Huntelaar. Ik heb Willy van der Kuijlen gesproken over zijn mooiste voetbalmoment, hoe hij zijn traptechniek heeft ontwikkeld en hoe hij spelers heeft begeleid tijdens zijn trainerscarrière.”

guido-budziak-willy-van-der-kuijlen

Guido Budziak (theGreatMatch.com) in gesprek met zijn voormalig trainer Willy van der Kuijlen over een persoonlijk voetbalmoment en traptechniek.

Het artikel naar aanleiding van het gesprek met Willy van der Kuijlen lees je op In de Wandelgangen.com. We wensen je veel leesplezier toe!