2e editie voetbalcafé – de amateurvereniging in beweging voor de jeugd


Thema van de 2e editie van voetbalcafé De Veertiende Man (9 mei, 20.00u, Helmond) is “De amateurvereniging in beweging voor de jeugd”. Deze 2e editie van het voetbalcafé is speciaal bedoeld voor jeugdvoorzitters, jeugdcoördinatoren – en commissieleden en jeugdtrainers.


Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Hoe anders zijn de berichten over de populariteit van het amateurvoetbal. De KNVB telt het hoogste aantal leden ooit. Het damesvoetbal groeit en met walking football kunnen de sterren van weleer blijven schitteren.

jeugdtraining-rkvv-dommelen

Jeugdtraining op het hoofdveld bij RKVV Dommelen

Toch spelen er diverse grote uitdagingen bij iedere amateurvereniging. De financiële middelen staan onder druk, het vrijwilligersbestand is lastig op peil te houden en de jeugd wil voortdurend geboeid blijven. Vooral dat laatste aspect is belangrijk. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Praktische tips en nuttige informatie

Hoe organiseer je als moderne amateurvereniging een sportklimaat dat aansluit bij de leefwereld van kinderen en hoe bied je ze ontwikkelingsmogelijkheden? Wat zijn voorbeelden van clubs die hier in zijn geslaagd en hoe doen zij dat? Hoe kunnen clubs hierbij de mogelijkheden van innovatieve toepassingen op een slimme manier benutten om het sportaanbod aantrekkelijker te maken voor de jeugd, senioren en vrijwilligers?

Typisch vragen voor voetbalcafé De Veertiende Man. De antwoorden krijg je op maandagavond 9 mei.

Je kunt je hier gratis aanmelden


Programma (Maandag 9 mei 19.30u, Business Club Helmond Sport)

19.30u: Inloop en ontvangst met koffie en thee

20.00u: Voordracht Jan-Willem van der Roest – “De vereniging in beweging: de kracht van flexibiliteit en kwaliteit

20.30u: Voordracht Steven Vos – “Slimme oplossingen voor een leven lang voetballen: lust, last, leuk of gewoon een must
(aansluitend korte pauze)

21.15u: Paneldiscussie met Jan-Willem van der Roest, Mischa Rook en Steven Vos
22.15u: Alle ballen verzamelen! met aansluitend de 3e helft
23.00u: Einde programma


Sprekers / panelleden

Jan-Willem van der RoestJan-Willem van der Roest (spreker, panellid) is onderzoeker bij het Mulier Instituut (sociaalwetenschappelijk sportonderzoeksinstituut). Daarnaast is hij voorzitter van voetbalclub SV Baarn. Van der Roest heeft onderzocht op welke manier sportverenigingen in Nederland omgaan met het consumentisme onder de leden. De combinatie van zijn onderzoekservaringen en zijn voorzitterschap stellen hem in staat om op een pakkende en begrijpelijke manier te vertellen over de uitdagingen en mogelijkheden van de moderne amateurvereniging.

Lees hier het een-tweetje van theGreatMatch.com met Jan-Willem van der Roest: “liever aanpassen dan fuseren“.

Steven-Vos-2Steven Vos (spreker, panellid) is Lector Move to Be bij Fontys Sporthogeschool en deeltijds Hoogleraar Design and Analysis of Intelligent Systems for Vitality and Leisure Time Sports bij TU Eindhoven. Hij houdt zich bezig met onderzoek binnen de amateursport en ontwikkelt oplossingen om ongeoefende sporters slimme hulpmiddelen te bieden om gezond en blijvend aan sport en bewegen te doen. Vos kan als geen ander vertellen over de mogelijkheden die apps bieden om sporters te ondersteunen bij hun activiteiten.

Lees hier het een-tweetje van theGreatMatch.com met Steven Vos: “verandering begint bij de jeugd“.

Mischa-Rook-2Mischa Rook speelde als profvoetballer bij FC Dordrecht, Cambuur Leeuwarden, Fortuna Sittard en FC Oss. Na zijn actieve carrière werd hij directeur van FC Oss. Tegenwoordig is hij commercieel manager van Willem II. Hij kent de wetten van het voetbal en weet wat sponsoren, supporters en (lokale) overheden zoeken in een profclub. Hij stond mede aan de basis van Talentencampus Oss (onderwijs, het bedrijfsleven en FC Oss), een aantrekkelijke leer- en werkomgeving waarin het juiste talent op de juiste plaats tot bloei komen.

Klik hier voor meer informatie over Mischa Rook


Je leest hier een verslag van de 1e editie met Hans van Breukelen, Luc van Agt (PSV), Rinus Louwers (Louwers fysiotherapie), Rick de Rooij (Helmond Sport) en Hans Smulders (NAC).


Deze 2e editie van voetbalcafé De Veertiende Man wordt mogelijk gemaakt door:

De-PandoerSmartGoalstGM-logo