Jeroen van Oosterhout: mooie voetbalmomenten in Helmond


Uitgelicht: Jeroen van Oosterhout (partycentrum De Pandoer) – mede-organisator van de 2e editie van voetbalcafé De Veertiende Man

Jeroen van Oosterhout is samen met zijn broer Erik de eigenaar van partycentrum De Pandoer in Asten-Heusden. Sinds 2 jaar verzorgen zij de business club van Helmond Sport tijdens thuiswedstrijden van het eerste elftal. Jeroen heeft in de jeugdopleiding van Helmond Sport gespeeld. Hij was 1 seizoen lid van de eerste elftalselectie van de Helmondse formatie. Daarna stapte hij over naar de amateurs van SV Deurne. Bij die club speelde hij zijn “Great Match”. In gesprek met Jeroen van Oosterhout.

Speler bij Helmond Sport

Jeroen van Oosterhout: “Op mijn 13e maakte ik de overstap van SV ONDO (Op Naar De Overwinning) uit Asten-Heusden naar de jeugdopleiding van Helmond Sport. Ik begon in de B-jeugd. Het was natuurlijk bijzonder om speciaal met een busje van de jeugdopleiding opgehaald en thuisgebracht te worden. Bovendien trainde ik vaker dan bij ONDO.

7 seizoenen later zat ik in de eerste elftalselectie. Jan van Dijk was trainer. De selectie van toen bestond uit bekende voetbalnamen. John de Wolf, Juul Ellerman, Ovidiu Stinga en Jurgen Streppel om er maar een paar te noemen. De nieuwe trainer van Helmond Sport, Roy Hendriksen, maakte ook deel uit van dit team. Ik had toen Maickel Ferrier voor me. Ook een gevestigde naam. Als jeugdspeler was het moeilijk om door te kunnen breken.

Succes bij de amateurs

Na een seizoen in de selectie hield ik het voor gezien. Ik stapte over naar de amateurs van SV Deurne waar ik 6 seizoenen in het eerste elftal heb gespeeld. De eerste drie jaar was Hans Smulders (tegenwoordig technisch directeur van NAC Breda) trainer, de 3 seizoenen daarop was dat Bas Gösgens (nu UDI’19, binnenkort BVV Den Bosch). Een hoogtepunt dat ik heb meegemaakt is het kampioenschap in de Hoofdklasse B in het seizoen 2007-2008.

Het leven als ondernemer, zonder voetbal

Sinds 4,5 jaar ben ik samen met mijn broer Erik eigenaar van De Pandoer. Dat werk is niet te combineren met voetballen op niveau. De weekenden zijn bij ons de drukste momenten. Met momenten ben ik beschikbaar als pinchhitter voor een vriendenteam bij ONDO. Via ons werk voor de business club van Helmond Sport blijf ik toch verbonden met het voetbal.

De sponsoren die wij bij wedstrijden ontvangen maken het voor Helmond Sport mogelijk om het voetbalbedrijf te runnen. Wij zorgen ervoor dat alle gasten een mooie voetbalavond kunnen beleven. De sponsoren die enthousiast worden van onze dienstverlening weten ons vervolgens wel te vinden wanneer ze bijvoorbeeld een bedrijfsfeest organiseren. Dat is voor ons natuurlijk weer heel positief.

De Great Match van Jeroen van Oosterhout

Dat is zonder twijfel de Amstel Cup-wedstrijd met SV Deurne tegen Feyenoord (0-4) in 2008. Het was in de achtste finale. We speelden in het stadion van Helmond Sport en het was volle bak. Ik was aanvoerder van het team. De sfeer en de beleving waren fantastisch.”